Що вважається за шахрайство на Chess.com?

В середовищі шахістів про шахрайство говорять різними словами, згадуючи "сторонню допомогу", "табличні бази" і "двигунці", але що саме вважається за шахрайство на Chess.com?
Умови відрізняються в залежності від того, чи граєте ви в шахи онлайн або заочно! Дізнайтеся, що саме заборонено, а що - дозволено!

Заочні шахи

--Це заборонено--

  •     Комп'ютерні програми для гри у шахи (двигунці) - Вам заборонено використовувати комп'ютерні програми для аналізу партій що тривають! До програм відносяться Chessmaster, Fritz, Komodo, Houdini, Stockfish, Chessbase з будь-яким двигунцем UCI, і таке інше.
  •     Табличні бази - це шахові бази даних, де містяться усі можливі позиції з 7 та менш фігурами з комп'ютерної оцінкою. Їх використання дозволяє знати точну оцінку та найсильніше продовження у будь-якій з таких позицій і є тотожним використанню двигунця для її оцінки. Табличні бази заборонено!
  •     Допомога інших людей - Вам заборонено використовувати допомогу інших людей! Не просіть ні у кого поради під час та і з привіду власних заочних партій!

--Це ДОЗВОЛЕНО--

  •     Книги - Ви можете вивчати шахові книги, інтерактивні, а також відеоуроки у пошуках оптимального ходу, якщо в них не наведені точні оцінки позицій і ходів, що зроблено комп'ютерними програмами!
  •     Дебютні бази - Ви можете вивчати бази або архіви партій у пошуках оптимального ходу. Вам ЗАБОРОНЕНО використовувати бази партій, де вказані оцінки позицій та ходів, що зроблено комп'ютерними програмами!
  •     Вбудована дошка для самостійного аналізу - Ви можете використовувати дошку для самостійного аналізу з метою вивчення можливих продовжень, зберігати варіанти та задавати умовні ходи. Її використання обмежується заочними партіями!

Онлайн Шахи

--Це заборонено--

  •  Комп'ютерні програми для гри у шахи (двигунці) - Вам заборонено використовувати комп'ютерні програми для аналізу партій що тривають! До програм відносяться Chessmaster, Fritz, Komodo, Houdini, Stockfish, Chessbase з будь-яким двигунцем UCI, і таке інше.
  •     Табличні бази - це шахові бази даних, де містяться усі можливі позиції з 7 та менш фігурами з комп'ютерної оцінкою. Їх використання дозволяє знати точну оцінку та найсильніше продовження у будь-якій з таких позицій і є тотожним використанню двигунця для її оцінки. Табличні бази заборонено!
  •     Допомога інших людей - Вам заборонено використовувати допомогу інших людей! Не просіть ні у кого поради під час та і з привoду власних онлайн партій!
  •     Книги, дебютні бази, будь-яка стороння допомога! - В онлайн шахах на Chess.com, ви не повинні радитися з іншими джерелами, окрім позиції на дошці! Зосередьтеся на партії, грайте своєю головою і у власну силу!

Тактичний штурм та вирішення завдань на рейтинг

--Це заборонено--

  •  Комп'ютерні програми для гри у шахи (двигунці) - Вам заборонено використовувати комп'ютерні програми прортягом вирішення завдань на рейтинг! До програм відносяться Chessmaster, Fritz, Komodo, Houdini, Stockfish, Chessbase з будь-яким двигунцем UCI, і таке інше.
  •     Табличні бази - це шахові бази даних, де містяться усі можливі позиції з 7 та менш фігурами з комп'ютерної оцінкою. Їх використання дозволяє знати точну оцінку та найсильніше продовження у будь-якій з таких позицій і є тотожним використанню двигунця для її оцінки. Табличні бази заборонено!
  •     Допомога інших людей - Вам заборонено використовувати допомогу інших людей! Не просіть ні у кого поради прортягом вирішення завдань на рейтинг!
  •    Книги, дебютні бази, будь-яка стороння допомога! - В онлайн шахах на Chess.com, ви не повинні радитися з іншими джерелами, окрім позиції на дошці! Зосередьтеся на вирішуванні, використовуйте власну голову, а не джерела!

Партії проти комп'ютера без рейтингу та розв'язування завдань без рейтингу

  • Нерейтингова тактика та ігри без урахування рейтингу, коли обидві сторони усвідомлюють, що під час гри використовується допомога, є єдиними винятками із вищезазначених правил. Оскільки ці ігри та тактичні задачі не мають рейтингу та не впливають на показники будь-яких інших гравців на сайті, ви можете експериментувати з будь-якими інструментами та вчитися, як завгодно!
    Однак, як зазначалося вище, якщо ви збираєтеся використовувати допомогу проти іншої особи, ви ПОВИННІ повідомити опонента заздалегідь!