Як позбутися розривів зв'язку / лага?

Ви можете вжитити ряд заходів, аби позбутися частих проблем із лагом та розривами зв'язку у власних партіях.
  1.      Регулярно видаляйте кукі та чистіть кеш! Це найпростіший спосіб поліпшити швидкодію вашого комп'ютера. Після цього потрібно закрити браузер (не декілька його вкладок, а цілком всі!) та заново відкрити сайт Сhess.com.
  2.     Поставте на паузу під час будь-які завантаження та роздачі з вашого комп'ютера. Завантаження великого файлу завантажує канал зв'язку та може викликати лаг!
  3.     Закрийте будь-які вкладки браузера із потоковим відео або музикою - вони точно так же завантажують канал. При проблемах зі зв'язком краще утриматися і від трансляції власної гри в мережі.
  4.     Вимкніть розширення браузера. Іноді вони займають багато місця в пам'яті комп'ютера або змінюють JavaScript та інші програми, які використовуються Сhess.com, що так чи інакше погіршуює якість зв'язку. Краще відключати їх під час гри!
  5.     Перевірте у диспетчері завдань, чи немає програм, які займають багато місця в пам'яті, і закрийте їх на увесь час гри.
  6.     Якщо у вас відкрито занадто багато вкладок у браузері, намагйтеся позакривати усі, крім Сhess.com. Навіть, коли ніхто не дивиться відео та нічого не завантажуєте, кожна вкладка займає певний обсяг пам 'яті.
  7.     Переконайтеся, що ваш браузер оновлено до найновішої версії. Якщо ви використовуєте Internet Explorer, спробуйте перейти на Chrome або Firefox.
  8.     Оптимізуйте власне підключення до сервера у налаштуваннях шахів онлайн. Ми підтримуємо декілька видів з'єднання, щоб наші користувачі мали змогу обрати оптимальне для власного браузеру, маршрутизатору та ISP. Читайте тут інструкцію з налаштування підключення.
  9.     Використовуйте дротове з'єднання. Іноді проблеми пов'язані із нестабільним підключенням до Wi-Fi. Спробуйте наблизитись до джерела зв'язку або використовувати дротове з'єднання.
Якщо ви спробували все вищенаведене, але нічого не допомагає, зверніться до свого провайдера зв'язку. Швидше за все, вам потрібно перейти на більш швидке з'єднання. На серверах Chess.com компенсується до 1000 мілісекунд (1 секунди) лага, але якщо ваш пінг набагато вище, вам буде важко грати в шахи онлайн.

Щоб перевірити свій пінг, введіть команду / ping в чаті онлайн шахів.