Про Щоденні шахи

Щоденні шахи також звуть Заочними, або  шахами за листуванням. Ця історична назва пов'язана зі спільністю цього виду мережевих шахів із партіями, які грали шахисти минулого, відсилаючи на великі відстані ходи поштою. В обох випадках, партії можуть тривати багато днів або місяців, а гравці - замислюватись над кожним ходом по декілька діб.
Наприклад, у заочній партії з контролем 3 дні на хід кожному з супротивників дається по 72 години на обмірковування кожного ходу. Ви можете повертатися до власної партії протягом доби, коли маєте час зробити хід.  Контроль часу у Щоденних шахах завдається на один хід, а не на усю партію.
У щоденних шахах ви можете закрити сайт, й коли опонент зробить свій хід, партія буде спокійно чекати на ваше повернення. Багато бажаючих грають не одну, а відразу багато щоденних партій одночасно!

Хоча партії у щоденні шахи дають вам набагато більше часу на аналіз та планування ходів, ви все одно не можете використовувати жодні движки для аналізу своєї позиції у щоденних шахах! Будь ласка, дивіться тут, щоб дізнатися більше про те, що дозволено у щоденних шахах.

Як почати нову партію у Щоденні Шахи

Оберіть у головному меню  Щоденні шахи та натисніть на Нова Партія.

Це приведе вас до меню, де ви зможете обрати бажану партію.

Звідти натисніть у випадаючому віконці бажані налаштування часу:

Переконайтеся, що ви обрали вірне налаштування часу!

Обравши налаштування часу, ви можете натиснути кнопку "Грати", щоб знайти відповідаючий вимогам виклик, АБО, ви можете додатково налаштувати гру, завдавши іще деякі додаткові параеметри, як то :

Тип - оберіть Стандартні шахи або Шахи960, або інші варіанти. Ви також можете зіграти партію з форою або з попередньо завданої позиції. 
Час (Діб на хід) - ви можете обрати від 1 до 14 діб на кожен хід.  За замовчуванням встановлено три доби на хід. 

Суперник - за замовчуванням вам буде підібрано випадкового гравця. Ви можете змінити цей параметр, щоб кинути виклик одному з ваших друзів, натиснувши на слово "випадковий".

Я граю за - ця опція доступна лише для партій без рейтингу. Оберіть, яким кольором ви хочете грати, або залиште випадковий.

Діапазон рейтингу - оберіть діапазон рейтингів, між якими повинен знаходитися ваш суперник. (Зазвичай найкраще шукати гравців, які знаходяться в межах 200 пунктів від вашого поточного рейтингу).

Рейтингова - вимкніть, якщо не хочете, щоб гра впливала на ваш рейтинг. Примітка: деякі з цих налаштувань доступні лише для партій без рейтингу.

Дозволити скасування ходів - ця опція доступна лише для партій без рейтингу. Партії з можливістю повернення ходів дозволяють гравцям вертати або "скасовувати" ходи, що зроблені на дошці. Цей параметр зазвичай використовується у тренувальних цілях.

Швидкість ходів - це буде фільтрувати для Вас гравців, середня швидкість ходів яких дорівнює або менша за будь -який з обраних вами варіантів. Ви можете перевірити власну середню швидкість ходів у власній статистиці.
Мінімум зіграних ігор - введіть число, щоб торимати таких гравців, які закінчили стільки партй скільки Вами зазначено, або більше.
Уникайте програшів за часом - дозвольте цьому парамутру допомогти Вам уникнути гравців із високим відсотком (понад 10%) тайм-аутів.
Лише для преміум-користувачів - перемикання цього параметра дозволить Вам грати лише з власниками золотого, платинового або дімантового статусу на сайті. Щоб побачити цю опцію, ви повинні самі стати учасником преміального рівня.
Примітка: Майте на увазі, що встановлення вузьких обмежень у налаштуваннях може призвести до тривалого очікування пошуку суперника, який відповідає вашим вимогам.