Як брати участь у турнірах Наживо?


Бажаєте дізнатися, наскільки ви міцні у шахах? Зареєструйтеся для участі у Шаховому турнірі Наживо!
Нові турніри починаються за розкладом. Існує шість стандартних контролів часу та два формати: арена та швейцарський турнір. Запитайте, у чому ж полягає різниця?

Перелік турнірів

Докладний перелік усіх турнірів знаходиться у вкладці "Турніри" праворуч від "Грати". Для кожного турніру вказано назву, кількість учасників і те, через скільки хвилин він почнеться.

Реєстрація у турнірі починається за одну годину до початку - оберіть турнір, до якого ви бажаєте приєднатися, та натисніть на відповідну кнопку у вкладці турніру. В один й той самий момент часу ви можете брати участь тільки в одному турнірі.
Якщо ви приєдналися до турніру помилково або передумали, ви можете натиснути на хрест "Закрити" у правому верхньому кутку нової вкладки. Вийти з турніру можливо також протягом його, але для початку завершіть усі турнірні партії. (Пам'ятайте: на учасників турніру, що навмисно затягують гру, можуть бути накладені обмеження! Подробиці у політиці по дотриманню умов спортивній боротьби!)

У меню будь-якого турніру існують три вкладки:

Таблиця

У вкладці таблиці знаходиться уся інформація, що потрібна аби дізнатися про поточне становище учасників турніру. Тут можна дізнатися імена учасників, які місця вони займають, та скільки набрали очок. У правій колонці таблиці відображаються додаткові показники ( Дізнатися більше про додаткові показники).
Ігри

У вкладці партій міститься список усіх поточних партій. У турнірах Арена також вказується рахунок кожного з учасників Арени. Натискання на партію в списку дозволить вам за нею спостерігати. Це можуть робити як учасники турніру, так і сторонні глядачі.

Чат

Чат турніру доступний тільки його учасникам. Він відкривається з початком реєстрації та єдоступний до кінця турніру. В кінці тут оголошуються його переможці.
Як триває турнір:

За 60 секунд до початку турніру зареєстровані учасники отримують повідомлення про початок у всіх чатах та через вкладку Сповіщення. Приготуйтеся до гри!
Наприкінці турніру оголошуються переможці, а повні підсумкові результати можна подивитися у відповідній вкладці. Перші три призери отримують медалі!
Турніри Арена 

Турніри арена обмежені за часом, але відкриті для шахістів з будь-яким рейтингом. Їх учасники борються за те, щоб набрати максимум очок, які можна отримувати за перемоги та нічиї. Виграючи більше однієї партії поспіль, ви також отримуєте додаткові очки. Три учасники, що досягли найбільше очок із вичерпаннням часу проведення арени, посядуть перші три місця.
Усі партії, що тривають на момент закінчення турніру, скасовуються, та не зараховуються з точки зору підведення підсумків Арени. Дограти таку партію неможливо. Вона зникає навіть з Архіву.
Арена - це особливий вид змагання. Коли завершується одна партія, ви можете відразу ж почати нову, натиснувши на кнопку "Наступна партія". Можна грати партії без перепочинку, і не потрібно чекати завершення раунду усіма учасниками. Ви можете приєднатися до арени або покинути її в будь-який час. Усі арени відкриті для учасників з будь-яким рейтингом, але алгоритм буде підбирати вам противників з рейтингом, що є відповідним до вашого.
Нарахування очок на арені:
  • Поразка: +0
  • Нічия: +1
  •  Перемога: +2
  •  Друга перемога поспіль: +3
  •  Третя або більше перемог поспіль: +4
(Для забезпечення чесної гри, на арені вам потрібно зробити, як мінімум, 20 ходів перш ніж запропонувати нічию, або 10 перш ніж здатися.)
Швейцарські турніри

Турніри за швейцарською системою - звичний вид шахових турнірів. Кожен турнір складається з декількох турів. Ви також можете приєднатися до турніру після його початку.
Після кожного туру вам потрібно чекати завершення всіх партій, і лише після цього може початися новий. Учасників не вибувають з турнірів за швейцарською системою, так що ви зможете зіграти у всіх турах.
  Нарахування очок у швейцарському турнірі:
  • Поразка: +0
  • Нічия: +0.5
  • Виграш: +1
  • Можна отримати 1 очко і пропустити тур, якщо в турнірі залишилося непарна кількість учасників. Зазвичай очко за пропуск отримує учасник, який займає останнє місце.

Зіграйте в турнірі! Будь-які користувачі можуть брати участь ув турнірах без обмежень!