Як створити турнір у Щоденні Шахи?

Бажаєте створити турнір для групи друзів, учнів, гравців власного клубу або просто для усіх бажаючих? Для початку ви повинні відповідати певним вимогам:
Щоб створити турнір, вам потрібно бути нашим Передплатником а також:
Виграти не менше 10% партій за останні три місяці.
Програти за часом не більше 15% за останні три місяці.

Щоб створити турнір з пулі, бліцу або швидких шахів, вам потрібно бути координатором, адміном або суперадміном клубу. Дізнатися більше про клубні турніри.

Як створити турнір у Щоденні Шахи

Усі щоденні турніри на Chess.com - це одночасні колові турніри на виліт з розбивкою по групах. З кожної групи виходять по декілька гравців, поки не залишиться одна група. Переможець останньої групи виграє загальний турнір. Як ТД, ви обираєте кількість гравців у групі, а комп'ютер вирішує, хто з ким грає.
Перемога в турнірі, важливе зауваження: оскільки гравці заробляють очки в кожному раунді, остаточним переможцем турніру може стати не той гравець, який набере найбільшу кількість очок. Той, хто виграє фінальну групу, виграє весь турнір, незалежно від того, чи має він найбільшу кількість очок у "турнірній таблиці".

Щоб створити турнір: 

  1. На головній сторінці у розділі "Грайте" натисніть "Турніри 
  2. На сторінці "Турніри" у вкладинці "Створити" натисніть "Створити щоденний клубний турнір"

Тепер ви можете завдати налаштування турніру у меню:

Назва Турніру - оберіть відповідне!
Днів на хід - у кожній із партій турніру.
Розмір Групи - кількість шахістів у кожній з груп (від 2 до 12). Чим більше розмір групи, тим більше партій одночасно грає кожен учасник.
Максимальна кількість гравців - максимальна кількість учасників. Можна вибирати від 5 до 1000 та нескінченності!
Проходять далі з Групи - кількість переможців кожної групи, що просуваються до наступного раунду (1, 2, або 3).
Рейтинг - дозволяє задати обмеження за рейтингом для шахістів, які бажають приєднатися до турніру.
Опис - хочете розповісти про турнір докладніше? Напишіть, навіщо він проводиться, і кого ви очікуєте побачити серед учасників?
Вказавши ці дані, ви можете натиснути на кнопку Створити, щоб негайно розпочати запис учасників до турніру. Якщо ви бажаєте використовувати додаткові налаштування, натисніть на команду Показати додаткові параметри.

Додаткові параметри

Дата та  час початку - за замовчуванням, турніри починаються автоматично після досягнення Максимуму учасників. Заповніть ці дані, якщо ви хочете, щоб турнір почався у певний час, незалежно від кількості учасників.
Одночасних партій з суперником - з кожним супротивником у підгрупі доведеться зіграти по дві партії, одну чорними і одну білими. Налагодження визначає, проводяться ці партії одночасно, або одна за одною.
Мінімальна кількість ігор - використовуйте цей параметр, щоб допустити до участі у турнірі тільки тих, хто завершили не менше певної кількості партій.
Максимальний % поразок за часом - встановлює обмеження для користувачів, хто програв за часом за останні три місяці більше вказаного відсотка партій.
Середній час на хід - дозволяє допустити до участі у турнірі тільки тих шахістів, хто грає швидко.
Тип гри - класика, шахи-960, одна з безлічі теоретичних позицій або призначений для користувача FEN.
Рейтингові партії - вимкніть це налаштування, якщо бажаєте провести турнір без урахування рейтингу. За замовчуванням створюються рейтингові турніри.
Використовувати коефіцієнт Бергера - якщо переможці групи набирають однакову кількість очок, місця розподіляються за коефіцієнтом Бергера. Якщо настройка відключена, переможцями вважаються усі учасники, які набрали однакову кількість очок.  
Турнір РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ АВТОМАТИЧНО по досягенню повної кількости учасників - вимкніть цю опцію, якщо хочете почати турнір вручну або у певний час.
Дозволити гравцям користуватися опцією ЧАС ВІДПУСТКИ - вимкніть цю опцію, щоб учасники не могли поставити партії на паузу у вашому турнірі. Користувачі, які накопичили багато днів відпустки, можуть затягнути турнір на багато днів або місяців. Але без відпустки дуже багато партій закінчиться поразками за часом.
Дозволити участь лише ПРЕМІУМ КОРИСТУВАЧАМ - за замовчуванням вимкнено.
Це турнір з УЧАСТЮ ЗА ЗАПРОШЕННЯМ - використовуйте цю можливість, щоб грати тільки з тими, кого запросите. За замовчуванням вимкнено.

Визначившись з настройками, ви можете натиснути на кнопку Створити, щоб почати запис до вашого турніру!