Як аналізувати зіграні партії?

Користувачам нашого сайту доступні не тільки звіти про партії, але їх комп'ютерний аналіз! Перейти до аналізу можна двома способами:

Завершіть партію або відкрийте її у власному Архіві іта натисніть на кнопку Аналіз:

Якщо ви вже переглядаєте звіт про партію, то можете обрати вкладинку Аналіз праворуч від Звіт.
Після цього відкриється запис партії із комп'ютерним аналізом кожного ходу, а якщо ви поставите відмітку у клітині Показати варіанти продовження, то побачите найсильніші лінії для обраного ходу:

Натисніть на кнопку у вигляді шестерні Налаштування у верхньому правому куті, аби налаштувати, як саме движок аналізує партію:

На вкладці Аналіз ви можете обрати глибину огляду партії (на скільки ходів поглиблеться двигунець), залежно від того, яку глибину ви виберете, огляд партії може зайняти набагато більше часу. 
Ви можете обрати двигунець для браузерного або хмарного аналізу, а також максимальну глибину та кількість варіантв, що будуть відтворені.

 

У вкладці Інтерфейс ви можете обрати, чи показувати найкращий хід, шкалу оцінки або кольори сили, а також, чи хочете ви підсвічувати загрози та чи хочете ви побачити коментарі тренера. 
Натисніть на різнокольорові очі, щоб увімкнути або вимкнути певні кольори ходів, а також увімкнути або вимкнути кольори для ходів суперників. 
Вкладка Дошка містить ті ж опції, що й налаштування дошки та фігур.

Графіки

Ви можете відобразити або приховати різні графіки під дошкою із партією

Якщо ви не бачите цих опцій, вам потрібно натиснути кнопку "Показати/сховати діаграми", щоб увімкнути їх:

  • Рахунок: відображає графік з оцінкою, що змінюється на кожному ходуі а також маркерує кольором окремі групи ходів, наприклад, найкращий хід або помилка.

  • Час: відображає час, що витрачено на роздуми щодо кожного ходу.

  • Відхилення від еталонних ходів: відображає різницю між обраним у партії та найкращим ходом. Якщо кращий хід був зроблений на дошці, хід у графіку не відображається. 

  • Теми: Цей графік показує, які теми були присутні на певному етапі партії. Вони є основою для головоломок та уроків, рекомендованих вам у Звіті про партію

 Як зберегти мій аналіз?

Якщо ви вже сформували Звіт про партію, ви завжди можете переглянути його, відкривши партії зі свого архіву. Повторний перегляд Звіту про партію не призведе до витрачання безкоштовних звітів на день.
Якщо ви додали коментарі або зберегли нові рядки ходів у власному аналізі на вкладці "Аналіз", ви можете дізнатися тут, як зберегти та переглянути власний аналіз.