Що таке перезавантаження сервера?

Сайту Chess.com необхідно періодично перезавантажувати сервери для обслуговування. Коли сервери відключаються, відбувається скасування будь-яких поточних партій на ігровому сервері (у кулю, бліц або швидкі шахи, крім заочних). Результати скасованих партій не впливають на рейтинг супротивників, а їх ходи не зберігаються у архіві партій. Вони не вважаються виграними або програними, а просто зникають.

Щоб уникнути скасування партій, про перезавантаження сервера оголошується за 40 хвилин до його початку, за допомогою повідомлення на сторінці ігрового серверу.

Якщо ви спробуєте запустити гру занадто близько до перезапуску сервера, ви побачите це попередження: 

Перезавантаження сервера здійснюється як регулярно, так і позапланово, але зазвичай відбувається о 12:00 за киїйвським часом та триває усього декілька хвилин.
Якщо ви бачите оголошення про перезавантаження, вам потрібно переконатися, що ваша партія завершиться до оголошеного часу, і повернутися через кілька хвилин після перезавантаження, коли все вже буде працювати!

Перезавантаження серверів допомагає нам підтримувати їх у найкращому станіі! Якщо ви побачите оголошення, просто не грайте у встановлений час вимкнення, і вам не буде про що турбуватися!